2012 Mobilya ve Dekorasyon

24 Nisan 2012 Salı

Bu yıl mobilya trendlerinde renkler ve sadelik aynı çizgide buluşuyor. Görselliğin yanısıra mobilyanın işlevsel olması da tercihler arasında ön sırada yer alıyor. Ürünlerin hacmi aileleri düşünerek büyük üretilirken, yalnız yaşayan şehirli kullanıcılar için de özel üretimler unutulmuyor.

Feminen detaylar, doğal ürün, ergonomi ve kullanım kolaylığı ön planda



2012 mobilya modasında; avangarde rüzgarının bir miktar dindiği, yerini modern koleksiyonlara bıraktığı gözlemleniyor. Avangarde çizgiler daha kibarlaşıp, romantik ve nostaljik çizgilere kayıyor. Ürün kompozisyonlarında feminen detaylar, doğal ürün-malzeme ve ergonomi, teknoloji ve kullanım kolaylığı gibi konseptler ön plana çıkıyor. Çok işlevli, kullanım alternatifi sunan, katlanabilir-gizlenebilir detaylara sahip, mekanlara dinamizm katan mobilyalar hayatımızda daha çok yer buluyor. Küçük alanlara sahip kullanıcılar için; çok işlevli tasarımlar hem günlük hayatı kolaylaştırıyor hem de ferah yaşam alanları yaratıyor.

Ürünlerin hacimleri, Türk aile yaşantısı düşünülerek, ağırlıklı oranda büyük çalışılıyor. Ancak yalnız yaşayan kişilerin şehir yaşantısına uygun minimalist dünyalarına uygun ölçülerde ürünlere de mutlaka yer veriliyor. Mobilyanın en önemli tercih detayı olan estetizm günümüzde rahatlık ve kullanım kolaylığına dönüşürken, sadece estetik detaylara sahip ürünler çok işlevsel değil ise tercih edilmeme riskini taşıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

● Türkçe yazım ve dil bilgisi kurallarına uyunuz!
● Emeğine sağlık , teşekkürler gibi yorumlar spam sayılıp anında silinir.
● Rencide edici ve hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
● Web adresinizin yorum içeriğinde geçmemesine dikkat ediniz .