Sosyal Ağlardaki Kültür Mantarları: Yetiştirilmesi, Toplanması ve Tüketilmesi

29 Şubat 2012 Çarşamba


Kültür Mantarları genellikle çevrelerine kültürlü görünmek için hertürlü nemden yararlanan, birtanesi bir yerde bittimi diğerleri tarafından kuşatan bir yaşam biçimine sahiptir.

Bir Kültür Mantarının yetişmesi için bir kaç koşul lazım:
  • Zorlu geçen çucukluk
  • Sonradan aşılan Asosyellik
  • Adam yerine koyulma ve bir zümreye dahil olma kaygısı ve lider olma kaygısı
Bu ortamların en az ikisi sağlandığında kişilik bozukluğuna sahip kişiliğimiz yaptığı her işi yücelterek yapmaya devam eder ve izlediği film en güzel fil, dinlediği müzik en iyi müzik haline gelir.

Kültür Mantarlarının toplanmasında dikkat edilmesi gereken kurallar ise yetiştirilmesinden daha kolaydır. Kültür ile beslendikleri için insanların birşey paylaştığı tüm ortamda Mantarlıklarını gösterirler. Bu ortamlara en güzel örnek sosyal ağlardır. Birisi bir yer keşfettiği zaman hemen hepsi yine bir araya gelip bir ötekileştirme kaygısıyla çemkirmeye başlarlar. Hatta bir süre sonra kendilerine Sosyal Medya Uzmanı demeye başlarlar. Amaçları dikkat çekmek ve ilgi görmek olduğu için genellikle olayların genellikle görmediğiniz taraflarıyla ilgilenirler. Genellikle güzel yazılar yazdıklarını düşünebilirsiniz ama ayırt etmek çok kolaydır. Aynı yazıda hem tarihi bir olaya, hem kadınlara yapılan zulümden, hem bayan voleybol takımından, hem recep ivedikten, hem de bir köşe yazarından alaycı bir şekilde bahsediyorsa ve bu yazının çok önemli olduğu imajı yaratmaya çalışıyorsa bilin ki kültür mantarına denk gelmişsinizdir.
Tüketilmesinde dikkat edilecek tek bir husus vardır. Tüketilmeleri sırasında etrafa çok sıçratmamak gereklidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

● Türkçe yazım ve dil bilgisi kurallarına uyunuz!
● Emeğine sağlık , teşekkürler gibi yorumlar spam sayılıp anında silinir.
● Rencide edici ve hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
● Web adresinizin yorum içeriğinde geçmemesine dikkat ediniz .