Yağmurda Gezmeye Ne Dersin?

29 Şubat 2012 Çarşamba

Yağmur insanların gelmiş geçmiş en romantik yada en dramatik anlarını daha da ölümsüzleştiren, daha da yüksek dozda yaşatan bir doğa harikasıdır. Savaş alanlarında kandan yüzü gözü görünmeyen insanların yağmur damlalarıyla hafif temizlenen yüzleri... Bütün savaş filmlerinde görmeyi beklediğim bir andır. Başka bir örnek ise romantik anlardaki yağmurdur. Ateşli ve hevesli öpüşen bir cifitn ateşinin yağmurla daha da hararetlendiği bir an... Sanırım yağmurun buradaki işlevi tensel teması arttırmak.

Yağmur için bir çok farklı yakıştırma olsada favorim Düş Hekimi(kitap yazmamış olanı) tarafından yapılanıdır. Kim söylemiştir ilk, yada kimden duymuştur bilemem ama yağmur için "Melekler Yüzümüze Tükürüyor" der. Güzel bir yakıştırmadır bence.

Gelelim yağmurda yürüyüşe çıkarken nelere dikkat edilmeli:

Öncelikle yağmurda yürüyüşe çıkmakla yağmurda yürümek ikisi farklı kavramlardır. Birisinde mecbur kaldığınız için yağmur altında yürümek zorundasınız. Birisinde ise Meleklerle daha samimi olabilmek ve günahlarınızdan arınabilmek için yola çıkmışsınızdır.

Öneriler:
  • ŞEMSİYE ALMAYIN!!!... : Yağmur altında yürüyüşe çıkmak demek şemsiyesiz yürümektir. saçlarınızın ve boynunuzdan içeri giren damlacıklarla teninizin ıslanması demektir.
  • Elektronik Eşyalara Dikkat!... : Her ne kadar montum su geçirmez desenizde yinede önlem almakta fayda var çünkü önemli olan ıslanmak!!! Bu sebeple elektronik eşyalarınız (cep telefonu, i-pod, fotoğraf makinası vb...) güvende olmalı. Size önerim bir kat poşetin içine sarmanız. İllede müzik dinleyecem diyorsanızda bu poşetin içinden küçük bir delik açıp kulaklığınızı çıkarabilirsiniz.
  • Hayal Gücünüzü Yanınıza Alın!... : Sokaktakileri umursamayın, sadece Siz ve Hayal Gücünüz beraber yürüyün. Böylelikle yürüyüşünüz daha keyifli olacaktır.
  • Damlaların Teninizde Akışını Hissedin!... : Yürüyüş sonrası hemen kurulanmayın, ıslak saçlarınızdan boynunuza akan damlaların sizi ürpertmesine izin.
Tabi bide işin içinde yağmurda koşuya çıkma gibi bir durum vardır. Ben yapmadım Yapmamda. Onu bir bilene sorun.

0 yorum:

Yorum Gönder

● Türkçe yazım ve dil bilgisi kurallarına uyunuz!
● Emeğine sağlık , teşekkürler gibi yorumlar spam sayılıp anında silinir.
● Rencide edici ve hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
● Web adresinizin yorum içeriğinde geçmemesine dikkat ediniz .