Yağ Yakılmasını Sağlayan Öneriler

13 Ocak 2012 Cuma

Vücudumuzdaki can sıkıcı yağ birikmelerine karşı en iyi silahlardan biri de yağla etkin biçimde mücadele edebilecek gıdalardır. Bu yiyecek ve içeceklerden her gün en az birini tüketip, bunu masajla destekleyerek yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.

 1- MATE ÇAYI
Aktarlarda rahatlıkla bulabileceğiniz Mate çayı metabolizmayı hızlandırıyor ve vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor. İçerdiği bağışıklık sistemini güçlendirici Cvitamini, hücrelerdeki yağları parçalıyor ve açlığı frenliyor. Hazırlanışı ise çok kolay. Bir fincan kaynar suyun içine iki çay kaşığı mate çayı koyun ve üç dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzün ve soğumaya bırakın. Buna yarım limonun suyunu da ekleyin ve öğle yemeğinden yarım saat önce için.
2- VANİLYA KOKUSU
En çok sevdiğim kokulardan biri olan vanilya kokusuyla Amerika' da yapılan bir araştırmada, deneklerin; daha az yedikleri gözlenmiş. İncelemeler, vanilyanın daha fazla mutluluk hormonu salgılanmasına yol açtığı ortaya komuş. Dolayısıyla, mutlu olmak için tatlı yeme ihtiyacı da azalıyor. Bu da gösteriyor ki vanilya kokulu parfümlerle aşırı tatlı yeme isteğinizi bastırabilirsiniz.
3- ZENCEFİL YAĞI
Zencefil kökü, kabızlığa karşı etkilinolmasının yanı sıra iyi bir bağırsak temizleyicidir. Ayrıca sindirim enzimlerini harekete geçirerek midenin çalışmasını hızlandırır ve yağların yakılmasını sağlar. Rendelenmiş çiğ zencefili, demleyerek çay olarak içebilir ya da pilav, patates püresi, güveç ve tavuk yemeklerine ekleyebilirsiniz.
4- SİHİRLİ NOKTALAR
Göbek deliğini çevreleyen üç parmak enindeki alanda, akupunktur tedavisinde de kullanılan enerji noktaları bulunur. Bu noktalar yağın sindirilmesini desteklemekle görevlidir. İki elinizin işaret parmaklarıyla, titreşimli hareketler yaparak bu noktalara bastırın. Hareketi bir dakika boyunca sürdürün. Bu egzersizi gün içinde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
5- BOL SU
En başta yapmanız gereken suyla barışmak olmalı.Bedenimizin sağlıklı işleyebilmesi için, tüketilen su miktarı büyük önem taşıyor.Ancak çay, kahve gibi gıdalar su yerine geçmiyor çünkü su içerek vücudumuzdaki eksik mineralleri de tamamlamış oluyorsunuz.Günde 2 litre su içerek metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki su yağ hücrelerini de eritiyor.
6- ÇİMDİK MASAJI
Her gün kendinize beş dakika zaman ayırıp çimdik masajı yapın. Baş ve işaret parmağınızla kavradığınız dokunuzu, yaklaşık iki parmak kadar kaldırın. Kısa süre böyle tuttuktan sonra, yeniden bırakın. Saat yönünde bütün karın bölgesine aynı işlemi uyguladıktan sonra, kalça ve belinize de masaj yapın. Çimdik masajı, metabolizmanızı harekete geçirecek ve yağ yakılmasını hızlandıracaktır.
7- ACI BİBER
Acı biber, mide ve bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Böylelikle karın bölgesindeki yağların yakılmasını ve sindirim ile boşaltım sisteminin çalışmasını hızlandırır.
8- MUZ VE KAYISI
Kadınlar, adet dönemlerindenhemen önce tartıya çıktıklarında yaklaşık üç kilo kadar fazla gelebilirler. Bol sıvı tüketimi, vücutta suyun toplanmasına neden olan fazla tuzun dışarı atılmasını sağlar. Muz, kayısı gibi meyvelerde bulunan potasyum minerali de vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı oluyor.
9- BİTKİ ÇAYLARI
Bazı bitki çayları, bağırsakları bozmadan kilo vermeyi ve şişkinlikten kurtulmayı kolalaştırıyor. Yağ yakıcı çayları marketlerden ve baharatçılardan rahatlıkla alabilirsiniz. Bu çaylar sindirimi hızlandırıyor, yağları yakıyor ve iştahı kesiyor. Kayın ağacı yaprağı çayı. oolong çayı ve limon otu çayı bunlardan bazıları.
10- BOL BOL TERE
Salatalarınıza taze tere katarak kilo verebileceğinizi  biliyor musunuz? Terenin içinde bulunan krom, açlık nöbetlerini ve iştahın açılmasını önlüyor. Uzmanlar terenin, karaciğer, mide ve böbrekleri çalıştırdığını ve hazmı kolaylaştırdığını belirtiyorlar. Bu da karın bölgesinin daha düz görünmesini sağlıyor. Tere ayrıca C vitamini açısından da çok zengin.
11- BANYOYLA GELEN GÜZELLİK
Bir yemek kaşığı zeytinyağının içine altı damla limon suyu, iki damla servi yağı karıştırın. Bu karışımı ılık suyla dolu küvete boşaltın ve 10 dakika kadar küvetin içinde bekleyin. daha sonra bir bornoza sarınıp 30 dakika sıcak bir ortamda terleyin. Ardından bir duş alın ve kurulanın. Bu terleme işlemi sayesinde hücreleriniz yenilenip sıkışacak, vücudunuzdaki şişkinlikler azalacak ve cildiniz daha pürüzsüz olacaktır. Bu zayıflama banyosunu haftada iki kez yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

● Türkçe yazım ve dil bilgisi kurallarına uyunuz!
● Emeğine sağlık , teşekkürler gibi yorumlar spam sayılıp anında silinir.
● Rencide edici ve hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
● Web adresinizin yorum içeriğinde geçmemesine dikkat ediniz .