Karnı Gizleyen Pratik Öneriler

13 Ocak 2012 Cuma

Bir davete ya da önemli bir randevuya hazırlanıyorsunuz. Ama yediklerinizden dolayı şişen karnınız, giysinizi güzel göstermiyor. Paniğe kapılmayın! Hazırladığımız Acil Durum Önerileri'yle kısa sürede karnınızın daha düz görünmesini sağlayabilirsiniz.
1- DURUŞUNUZ ÇOK ÖNEMLİ
Ayakta ya da otururken, olabildiğince dik durmalısınız. Böylelikle karnınız taşma yapmayacak ve olduğundan daha düz görünecektir. Karnınızı içeri çekip kalça kaslarınızı sıkarak bu duruşu daha da güçlendirebilirsiniz. Ancak başınızın dik olmasına dikkat etmelisiniz.. Göğsünüzü ileri doğru çıkartıp omuzlarınızı gevşetin. Bu duruşu ayna karşısında tekrarlayın.
2- HAFİF KARIN MASAJI RAHATLATIR
Masaj, karnınızı olduğundan daha düz göstermeyi sağlayan çok pratik bir çözümdür. Bunun için sırtüstü uzanın, ayaklarınızı kalçanızın hizasında açın. Ardından ellerinizle karnınıza hafif dokunuşlarla vurun. Bu hareket, karın kaslarınızın gevşemesini sağlar, rahatlamanıza yardımcı olur ve bağırsak hareketlerini uyarır. Zamanla karın masajının süresini uzatabilirsiniz..
3- SICAK SU TORBASI YUMUŞATIR
Sıcak suyla doldurduğunuz plastik su torbasını gün içinde birkaç kez karnınıza koyun. Özellikle şiş olan bölgelerin üstüne 5-10 dakika bekletin. Bu işlem karındaki şişkinliği alacak, bu bölgedeki sinirlerin gevşemesini sağlayacak ve varsa kabızlık sorununuzu da çözecektir.Evinizde sıcak su torbası yoksa, içine sıcak su doldurduğunuz bir şişeyi dışına havlu sararak da kullanabilirsiniz.

4- KÜÇÜK FAZLALIKLAR GİZLENEBİLİR
Belinizde yer etmiş küçük fazlalıklarınız varsa, kısa ve göbeğinizi tam örtmeyen askılı bluzlar ile düşük belli kot pantolonlardan uzak durmalısınız. Bu tarz kıyafetler, vücut kusurlarınızı ve fazlalıklarınızı daha çok ortaya çıkarır. Bunun yerine basenlerinize kadar uzanan kıyafetler giyebilirsiniz. Üstelik tunik biçiminde tasarlanmış ipekli bluzlar çok moda.
 Etek ve düşük bel pantolon giyeceğiniz zaman, fazlalıkları gizleyen pamuklu ve likralı iç çamaşırları tercih edebilirsiniz.
 
5- YEMEKLERE DİKKAT
Karnınız yediklerinizden dolayı çok şiş görünüyorsa , ağır mönülerden kaçınmalısınız. Güne hafif bir kahvaltı ile başlayabilirsiniz. Öğle yemeğinde ise domates çorbası içebilirsiniz. İçine az un katılmış bir domates çorbası kalorisi düşük olduğu için kilo aldırmaz. Öte yandan, domatesin antioksidan özelliği nedeniyle de vücudunuz yenilenir. Akşam için de sos içermeyen ve yeşil sebzelerin ağırlıkta olduğu bir salata tercih edebilirsiniz.
6- AKŞAM 19:00 ' DA YEMEĞE SON
Akşam saatlerinde vücut daha hareketsiz olduğu ve sindirim sisteminin işleyişi yavaşladığı için, 19:00'dan sonra yenen yemekler şişkinlik hissi verir ve daha kolay kiloya dönüşür. Bu nedenle akşam yemeğinizi mümkün olduğunca erken saatlerde yemeli ve özellikle yaz aylarında sindirimi zor olan yağlı ve ağır yemeklerden uzak durmalısınız. bunların yerine akşam hafif, zeytinyağlı yemekleri ya da salataları tercih edebilirsiniz.
7- YEMEKLER AZ TUZLA DA LEZZETLİDİR
Karın bölgemiz sadece yağ bağlamakla kalmaz, suyu da tutar. Yemeklere bol miktarda tuz ektiğinizde, vücut bu oranı dengelemek için daha çok suya ihtiyaç duyar. Bu da karnınızın olduğundan dahaşiş görünmesineneden olur. Bu yüzden tuzu daha az kullanmalısınız. tat almayacağınızı düşünüyorsanız, yemeklerinize tuz yerine baharatlarla da lezzet katabilirsiniz.
Bitkiler içerdikleri vitamin ve minerallerle, genellikle yağ oranı düşük bir beslenme olanağı sağlar.
8- TEHLİKELİ İKİLİ: YAĞ VE ALKOL
Kızarmış patates veya kızarmış tavuk yerken alkollü veya gazlı içeçekler tüketirseniz, bu durum kilo hanenize iki kat olarak yansıyacaktır. Vücudunuz alkolü yıkmakla meşgulken yağı sindiremeyeceği için aldığınız bütün yağlar karın bölgenize yerleşiverecektir. Üstelik gram başına 7 kalori alkolden 9 kalori de yağdan almış olursunuz. Alkolün de yağdan almış olursunuz. Alkolün de yağa yakın bir kalori değeri içerdiği dikkatinizi çekti mi?
9- KIZARTMAYI UNUTMALISINIZ
Öğle yemeğini atlayıp, onun yerineakşam saatlerinde sadecebir porsiyon kızarmış patates mi yiyorsunuz? Böyle bir beslenme tarzını aklınıza bile getirmemelisiniz. Yağda kızartılmış gıdalar, midenizde şişkinlik yaratır ve karnınıza o istenmeyen şişkin görünümü verir. Üstelik yüksek miktarda kalori ve yağ içerir.
10- AMAN HAVA YUTMAYIN
Bazen de karnımızı bu kadar şişiren aslındahavadan başka bişey değildir.Aceleyle birşeyler yiyip içtiğinizde farkına varmadan yemekle birlikte fazla hava da yutabilirsiniz. Bu nedenle yemeğe zaman ayırıp yavaş yavaş yemelisiniz. bir lokmayı 20- 25 kez çiğnerseniz sindirime de yardımcı olursunuz.
11- KİRAZ VE SOĞAN GAZ YAPIYOR
Soğan, taze fasulyeve taze mayalı hamur işi yiyecekler, yaz meyvelerinden erik ile kiraz gaz yapan ve zor sindirilen besinlerdir. Gündüz saatlerinde bu besinleri yemeyin.
12- HAFİF YOĞURTLU PATATES MUCİZESİ
Haşlanmış bir yada iki patatesin üzerine üç yemek kaşığı yoğurt ekleyerek günde üç öğün yiyebilirsiniz. Yoğurdu, dilimlenmişsalatalık turşusuyla da süsleyebiliresiniz. yoğurtlu patates vücuda doygunluk hissi verir ve aynı zamanda şişkinlik yaratmaz. Haşlanmış pirinç ve elma da aynı etkiyi yaratır.



0 yorum:

Yorum Gönder

● Türkçe yazım ve dil bilgisi kurallarına uyunuz!
● Emeğine sağlık , teşekkürler gibi yorumlar spam sayılıp anında silinir.
● Rencide edici ve hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
● Web adresinizin yorum içeriğinde geçmemesine dikkat ediniz .