Resimli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

12 Kasım 2012 Pazartesi


Antepli olmasamda tadini tutturdum :)

Patlicanlarimizi kaynar suda 15 dk kadar hasliyoruz,cok yumusamamasina dikkat etmek gerekiyor..Patlicanlari süzgecte islatip tuzunu alalim.
Ardindan hazirladigimiz harcimizi(koyu olmamali) kuru patlicanlarimiza dolduralim.
Tencereye ister yassi ister dik olarak dizin..
Patlicanlarin yarisina gelecek kadar su koyulur üzerine zeytinyag gezdirilir ve pisirilir..

20- 25 tane kuru patlican
200 gr kiyma
2 cay bardagi pirinc
2 domates rendesi
1 adet sogan
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi nar eksisi
kirmizibiber
karabiber
kimyon
arzuya göre sumak

Pirinc yarim saat öncesinden sicak su da bekletilsin..
Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

● Türkçe yazım ve dil bilgisi kurallarına uyunuz!
● Emeğine sağlık , teşekkürler gibi yorumlar spam sayılıp anında silinir.
● Rencide edici ve hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
● Web adresinizin yorum içeriğinde geçmemesine dikkat ediniz .