Muska Şeklinde Lahana Sarması

12 Kasım 2012 Pazartesi




Lahanayı kök kısmında bıçakla kesin, itina ile yaprakları tek tek ayıklayın. 15 tane yaprak yeterli oluyor ( ben kalan lahanaya turşu kurdum) lahanayı yıkadıktan sonra kaynarsuda 3 er tane olmak üzere 3-4 dak haşlayın. tüm lahanaları haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın. çok haşlanmamalı, pişerken dağılabilir.

iç harcı için, soğanı yarım su bardağı yağda öldürün, salçaları ekleyn, sonra domates rendesi ekleyip kavurun. sonra bulgur ve pirinci ekleyin, yarım bardak su ekleyin, suyunu çekerken baharatları katın, maydonoz dereotu ekleyip tuzunu atıp aldını kapatım güzelce karıştırın.

lahanaların düz zemine serip damarlı kısmı bıçakla kesin, şeritler halinde kesip muska şekli verin.

tencerin tabanına işe yaramaz lahana veya damarlı kısımları serin, sonra sarmaları yerleştirin.

ayrı bir kapta sıvıyağda azıcık nane yakın, hemen ardından domates rendesi koyun, sıcak su ekleyip tuzda ekleyip karıştırıp aldını kapatalım .
tenceredeki sarmaların üzerine dökün ve bir kapla üzerini kapatın, tencerin kapağını kapatım mum ateşinde pişirin.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

● Türkçe yazım ve dil bilgisi kurallarına uyunuz!
● Emeğine sağlık , teşekkürler gibi yorumlar spam sayılıp anında silinir.
● Rencide edici ve hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
● Web adresinizin yorum içeriğinde geçmemesine dikkat ediniz .