Seramik Tencere ve Tava Almak İsteyenler Okumadan Geçmeyin...

31 Ocak 2012 Salı

Arkadaşlar uzun bir süredir bu tencereleri araştırıyorum. Çünkü biliyorumki teflonlar kanserojen madde içeriyor ve şuan için tek alternatifi seramik tava ve tencereler. Bu ürünler de yapıştırmaz özelliğe sahip olup tamamen doğal hammeddelerden ürtetilmişler. İç kaplamaları seramik ve camdan. Çizilme problemi olsa bile sağlığa zararlı madde içermediğinden kullanmaya devam edebiliyorsunuz.Bu konu çocukları olanların üzerinde hassasiyetle duruduğu bir konu bu nedenle baya bir araştırma yaptığımı söylemeliyim.Öncelikle bu beyaz gördüğümüz ürünlerde iki çeşit var birincisi aslında bildiğimiz teflon'un pigmentleri ile oynanarak elde edilen beyaz kaplamalar ki bunlar teflondan daha dayanıksız ve özellikle çin malı olanlar süper sağlıksız.Bu ürünlere zaten doğru dürüst bir garantide veremiyorlar. Cemin vanilyası eternity ve greenpan ürünleri bu sınıfa giriyor. İkinci grup ki bence en sağlıklısı bu gerçek manada petro türevi içermeyen malzemeden üretilen ceramica. Bu ürünü zaten patent sahibi olan italyan moneta üretiyor.Esse mağazaları ve bir çok züccaciyecide görebilirsiniz.Bir de burada Jumbo'nun ürünlerini öven arkadaşlar var aslında seçtikleri ürün doğru ama Jumbo da zaten ürünü Monetaya ürettiyor.Yani sonuçta onların ürünü de Moneta ama çok pahalı gelebilir. Limango vs yerlerde satılan Moneta ürünlerini de piyasadan ucuza almış olmuyorsunuz.Ben yıllardır müşterisi olduğum Zeno (bağdat caddesi üzerindedir)dan bu Monetaları internet vb yerlerden çok daha uygun fiyatlara alıyorum.Kullandığım ürünlerden inanılmaz memnunum ve hepinize tavsiye ederim. bu ürünlere Delimano markası da katılmış kendi sitelerinden araştırabilirsiniz.
Seramik serilerin modern tasarımı, sayısız avantajı ve her mutfağa uyum sağlayabilen rengi ile mutfaktaki vazgeçilmeziniz olacak. bu tava ve tencereler, hem vakitten hem de harcadığınız emekten tasarruf edebilir; yemek pişirme ritüelinizi eğlenceli ve sağlıklı bir deneyime dönüştürebilirsiniz.
Bu ürünler:
• Çizilmeye, aşınmaya ve yüksek sıcaklıklara karşı oldukça
dayanıklıdır.
• Pürüzsüzdür, temizlenmesi kolaydır.
• Daha az yağ ile yemek pişirmeye yardımcı olurken, pişen
yemeklerin daha lezzetli olmalarını sağlar.
• Doğal ve uzun ömürlü malzemelerden üretilmiştir.
• Termosensörlü (sap sıcakken rengi kırmızıya döner)
ergonomik yumuşak bir sapa sahiptir.
• Paslanmazdır.
• Dayanıklı Payreks kapak kaşık koymak için uygundur.
  Hepinize sevgiler ışıklı günler dilerim...

5 yorum:

tubitos dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş, bend e bu konuyla ilgili bir yazı yazdım, iznin,zle bu yazınızın linkini blogumda paylaşıyorum. sevgiler..

http://tubitoo.blogspot.com/2012/07/moneta-seramik-tencere.html

Adsız dedi ki...

Merhaba Esse'den seramik tencere almıştım tabi alırken farketmedim.Daha sonra seramik tencerelerin 3-4 renk olduğunu gördüm.Madem bu kadar sağlıklı tek renk olması gerektiğini düşünüyorum.Yukarda essenin manada petro türevi içermeyen ürünlerinin hangileri olduğunu nasıl anlıycaz.Mağalarına sordum, bilmiyorlar böyle birşeyi bu konuda sizden yardım bekliyorum.Ayrıca essenin beyaz kaplama olan tencereleri var.Yukarıda bahsettiğiniz beyazın zararı esse için de geçerlimi? yardımcı olursanız sevinirim.

Adsız dedi ki...

reklam kokuyor her sitede aynı yorum sizin dükkanda satılıyor bu ürünler galiba!!Koşunnn çok sağlıklı herşeyimizi ucuzmu ucuz ZENO dan alalımm ah be güzelim bırakın insanları kandırarak kazanç sağlama oyunlarını artık

Unknown dedi ki...

Jumbo seramik pilav tenceresi almıştım, 1-1,5 ay kullanımdan sonra kenarlarında seramikte atmalar oldu. aldığımız bayi aracılığıyla fabrikaya gönderdik, 1,5 ayda cevap geldi. Artık bu seriyi üretmediklerinden hediye çeki göndereceklermiş. Bu çok komik geldi, memnun olmadığım bir markadan niye alışverişe zorlanıyorum anlayamadım.

Unknown dedi ki...

Merhabalar,adım selim üye olmadığım için kötü niyetli olmadığımı göstermek için mail ve telefonumu da yazıyorum,yorumlara açığım,mail: selim.hasturk@hotmail.com
gsm: 0535.655.93.61
Firma kötülemeyi sevmem ama esse'den ne alsam elimde kaldı inanın,görüntü süper,kanıp alıyorsunuz,1 haftaya kalmadan işin suyu çıkmaya başlıyor,altı düz renk emaye-üstü mor çiçek desenli çaydanlık aldım,1.ci haftasında sapı elimde dönmeye başladı,yaklaşık 2 gün sonra da kaynattığım suyu ocaktan aldığımda kırılıp,yere düştü ve bacaklarım,az da olsa yandı.Şeffaf plexıglas içinde duran çok şık 5 renk seramik güya bıçak seti aldım,plexıglass'ı tutan metal vidalar paslandı,e bu ürün mutfakta duracak,buharı var suyu var,ona göre paslanmaz koysanıza-bıçakların seramik olduğunu sanıyordum,meğerse kaplama imiş,kaplamaları sıyrıldı ve köreldi,bildiğin bıçak oldu,bilenme gerektiriyor...Bıçak alırken gerçekten seramik mi dikkat edin,uç kısımları seramik rengi değil ve 2 ayrı renk görüyorsanız almayın,mesela bıçağın kesen yeri bej rengi,fakat ucundan sapına kadar ince bir metal rengi gözüküyor,o zaman bu ürün kaplamadır,yanaşmayın,saygılar...

Yorum Gönder

● Türkçe yazım ve dil bilgisi kurallarına uyunuz!
● Emeğine sağlık , teşekkürler gibi yorumlar spam sayılıp anında silinir.
● Rencide edici ve hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
● Web adresinizin yorum içeriğinde geçmemesine dikkat ediniz .