Yüz Boyama Örnekleri ve Boyama Tekniği

20 Aralık 2011 Salı

Yüz boyamayı kim sevmez ki? Basit birkaç fırça darbesi ve boya ile kedi, köpek, kelebek, palyaço ya da istediğiniz herhangi bir karaktere dönüşmeyi kim istemez? Partilerde, fuarlarda karşılaştığımız yüz boyama aktivitesini evinizde ya da sınıfınızda yapmak aslında hiç de zor değil…
Yüz Boyarken…
· Öncelikle boyayacağız figüre, karaktere ya da şekile karar verin. Boya tamamlandığında ortaya ne çıkacağını başlamadan önce gözünüzde canlandırın. Mümkünse bir örnek resime bakarak boyamak faydalı olacaktır. Unutmayın, çocuklar sabırsızdır, beklemeyi çok sevmezler ve hareketsiz biçimde onları uzun süre oturtmak zordur. Ne yapacağınıza önceden karar vermeden boyamaya başlamak ve çocuğunuzu sıkabilir. Bu nedenle boyamanızı ve aşamalarınızı önceden planlayın ve çocuğunuzu sıkmadan boyamayı tamamlayın.
· Eğer boyayacağınız alan geniş bir alansa, ya da öncelikle zemin rengi uygulayacaksanız bu işlemi fırça yerine makyaj süngeri ile yapın.
· Her renk için ayrı bir fırça ve ayrı bir makyaj süngeri kullanın.
· Zemin rengi kullandıysanız, ya da bir rengin üzerine farklı bir renk daha boyacaksanız, öncelikle alt rengin kurumasını bekleyin, kuruduktan sonra ikinci kat rengi uygulayın. Aksi taktirde renkler birbirine karışarak farklı renkler ortaya çıkacaktır.
· Kullanacağınız yüz boyalarının dışında makyaj ve vücut simleri ve sedefli makyaj malzemelerini de kullanarak boyanıza ışıltı katabilir, değişik ve farklı sonuçlar elde edebilirsiniz.
· Yıldız, kalp ve çiçek gibi şekiller boyamak istiyor ve elinize çok güvenmiyorsanız şablon kullanmayı deneyin.
· Farklı renkleri birbiri ile karıştırarak elinizde olmayan renkleri de yaratabilirsiniz. Örneğin pembe boyanız yok ise, kırmızı boyayı az miktarda beyaz ile karıştırarak pembe rengini elde edebilirsiniz.
· Göz çevresine ya da farklı alanlara siyah çizgi geçmeniz gereken bir figürünüz var ise, siyah boya yerine siyah göz kalemi ya da ‘eye-liner’ kullanarak daha düzgün bir sonuç elde edebilirsiniz.
· Yüz boyaları ve vermiş olduğumuz boya tarifi zararsız olsa da çocuğunuzun gözlerini rahatsız edecek şekilde göze çok yakın boyama yapmamanızı tavsiye ederiz.
 Dikkat… Yüz boyamayı sadece özellikle yüz ya da vücut için hazırlanmış özel boyalar ile ya da Kağıt vs. 4. sayısında vermiş olduğumuz tarif ile hazırlayacağınız boyalar ile yapın. Farklı boyalar kullanmayın.
Eğlence bitti, yüzümüzü nasıl temizleyeceğiz?
Yüz boyalarını su ve sabun ya da ıslak bebek mendilleri kullanarak temizleyebilirsiniz. Ayrıca makyaj temizleme kremleri de kullanabilirsiniz. Ama son nokta olarak mutlaka yüzünüzü su ve sabun ile yıkayın.
Koyu renkler, siyah, lacivert, koyu yeşil vb. daha zor çıkabilir. Bu renkleri yine de kullanmak istiyorsanız, öncelikle beyaz boya ile bir zemin boyayarak kuruduktan sonra bu renkleri kullanırsanız, boya daha kolay çıkar. Eğer kullandığınız boya yüzünüzden su ve sabun ile kolaylıkla çıkmıyor ise farklı bir marka yüz boyasını kullanmanızı tavsiye ederiz. Kaliteli ve iyi yüz boyaları her zaman su ve sabun ile kolaylıkla yüzden temizlenebilir.

yüz boyama örnekleri, yüz figürleri, yüz boyama desenleri, yüz boyama şekilleri, yılbaşı yüz boyamaları










0 yorum:

Yorum Gönder

● Türkçe yazım ve dil bilgisi kurallarına uyunuz!
● Emeğine sağlık , teşekkürler gibi yorumlar spam sayılıp anında silinir.
● Rencide edici ve hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
● Web adresinizin yorum içeriğinde geçmemesine dikkat ediniz .