İrobot - Roomba kullananlar var mı ? Ben kullanıyorum ve çoook memnunum

20 Ekim 2011 Perşembe

Evdeki küçük yardımcımdan burada bahsetmezsem olmaz :). Çünkü bayanlar için robot da ayrı bir style diye düşünüyorum. O evi süpürürken ben siliyorum çok pratik oluyor. "Roomba" mı yaklaşık bir yıldır kullanıyorum ve elektrik süpürgemi sadece eşya arkalarını ve shaggy halılarımı temizlemek için kullanıyorum.Roomba Temizlik robotunu almadan önce internette çok araştırdım fakat detaylı bir yoruma hiç rastlamadım. O yüzden tereddüt ederek almıştım. "Küçücük bir makine nasıl temizlik yapar, onun yaptığı temizlikden ne olacak gibi düşüncelerim vardı. Bir milyar vermeye değer mi diyordum fakat kullandıktan sonra o paraya değer diyorum. Roombayı okulda olduğum saatlere ayarlıyorum ve eve geldiğimde yerleri temizlenmiş olarak buluyorum.  Hergün düzenli olarak çalışıyor ve hergün de saç ve toz topluyor. Elektrik süpürgesinden sonra çalıştırdığımda bile toz topladı hayret ettim. Yere tamamen yapışarak hareket ediyor ve iki temizlik bölmesi var bir bölme filtreli ince toz topluyor diğer bölmeye parçalı pislikleri topluyor. Altta iki fırçası var; biri silikon şeklinde yere yapışarak toz topluyor diğer fırça ise saç fırcası gibi evde saç bırakmıyor. Lateks tabanlı mutfak halımın üzerine çıkabiliyor fakat shaggy halıların kenarları kalın olduğu için bazı yerlerden çıkıyor bazı yerlerden çıkamıyor. Klasik halıları da temizleyebilir.Benim antre, mutfak fayans olduğu için boylu boyunca temizliyor işi bitince şarj olmaya yuvasına gidiyor. Hareketleri rastlantısal fakat çizdiği bir yoldan aynı şekilde asla geçmiyor değişik açılardan geçerek hiç boşluk bırakmadan temizlik yapıyor. Antreye denemek amaçlı tel şehriyeler attım ve  sonuç harika. Ortada kablo gibi takılacağı şeyler olmayacak, takıldığında kendisini oradan kurtarmamız için konuşuyor. Duvarlara yavaşlayarak yaklaşıyor. Dolapların üstünü düşmeden temizliyor. Yatak ve koltukların altına girip tüm tozları temizliyor. İnternette diğer ürünlerle karşılaştırma videoları yayınlanmış fakat o videoların tamamen kendi ürünlerini öne çıkarmak için yapıldığını kullanınca anlamış oldum. Sensörleri çok kuvvetli yüksekten asla düşmüyor. Benim elektrik süpürgesiyle 5 dk da temizleyeceğim bir zemine Roomba yaklaşık 30 dk  ayırıyor. Tabii roombayı o şekilde değerlendirmek yanlış. O temizlik yaparken başında beklemeyeceksiniz onu kendi haline bırakıp siz kendi işinize bakacaksınız en güzel yanı da bu :) Onu çok seviyorum ve çok iyi bakıyorum.

                                                           Şark Yuvasında Şarj Oluyor
                                       Roomba- İrobot un alt kısmı tüm parçaları çıkartılıp takılabiliyor.
                                3 Günde Topladığı Pislik. (Saçları ve ekmek kırıntılarını hiç affetmiyor.)
                                                Büyük Parçaların toplandığı Toz Bölmesi
                                               İnce Tozların Toplandığı Filtreli Diğer Bölme


                                                           Silikon ve Saç Toplama Fırçaları
                                   Özellikle pis haliyle çektim ki temizliği nasıl yaptığını görün diye :)
Bu parça Sanal Duvar. Girmesini İstemediğiniz Yere Koyuyorsunuz ve Önünden Geçemiyor Orada Duvar Varmış Gibi Yavaşlayıp Geri Dönüyor.Umarım yaptığım açıklamalar işinize yarar. Bayanlar hiç tereddüt etmeyin soracağınız soru varsa cevaplayabilirim.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

asc

Adsız dedi ki...

şarzı ne kadar yetiyor?
fiyatı ne kadar ve nereden aldınız acaba?

Adsız dedi ki...

Ben de internet sitesinden inceledim, farklı modelleri de var. Bazı modelleri 250 metrekareye kadar temizliyoruş, dehşet bi şey. Komşuma eşi sevgililer gününde almış, çok iyi bi şey ya.. Bize de lazım.

Uzay dedi ki...

Bu hangi modeli oluyor? Yataklı bazaların altına giremiyor sanırım denediniz mi hiç ?

karoon dedi ki...

zaten bu ürün yatak altları için ideal.devamlı toz olan bir bölge benim yatağın altına 2 parmaklık farkla giremiyordu. ayaklarına tahta kestirdim yükselttim sorun kalmadı.

Adsız dedi ki...

cihazın yerden yüksekliği kaç cm evimdeki halıların çoğu shaggy uzun tüylü ve yüksek , evim çok küçük yani eşyalardan arta kalan alan çok az koltuk ve yatak altlarına girmesi süpermiş ama bu durumda cihaz benim evim için uygun mudur acaba alıp da kullanamamak var ???

karoon dedi ki...

10 cm den yüksek yerlere girebiliyor. shaggy tarzı halılara çıkıyor fakat shaggy halıyı normal bir süpürge bile derinlemesine temizleyemiyor ki robottan çok fazla bişey beklemeyin. latex tarzı halılara makine halılarını çok iyi temizliyor. benim kullandığım mekan fayans zemin olduğu için sorun yok. antre mutfak ve eşyanın çok yoğun olmadığı bölgelerde gayet başarılı. hegün çalıştığı için hiç toz bırakmıyor.

Unknown dedi ki...

irobot, cocuklu ailelere şiddetle tavsiye ederim. ben bir kullanıcıyım. epey bir araştırma yaptıktan sonra türkiye'den satın almağa karar verdim. abd'den getirtme imkanımın olmasına ve aradaki fiyat farkına rağmen. bunları kafalardaki soruları dağıtmak için yazdım. tekrar söylüyorum cocuklu aileler mutlaka edinmeli. bizim evde iki cocuk var ve bu cihaz gerçekten muhteşem. google da irobot tr diye aratabilirsiniz.

Unknown dedi ki...

Bataryası çok pahalı garantisi dolmadan batarya bozuldu sıfır bir elektrik süpürgesi parası verdim birde firma suçlu çıkardı tavsiye etmem gelişmesi lazım ayrıca

betus dedi ki...

merhaba.robotu nereden temin ettiniz.Türkiye disbirütörü aylardır getireceğini söyleyip getirmiyor da.

Adsız dedi ki...

merhaba
sadece bir odayı mı temizliyor yoksa evin tüm odalarına kendiliğindne girebiliyor mu

karoon dedi ki...

Eğer önünde bir engel yoksa tüm odalara girebilir.

karoon dedi ki...

Robotu 4 sene önce çok bilinen bir internet sayfasından aldım. 4 senedir kullanıyorum ve bataryası yada fırçaları eskimedi.

karoon dedi ki...

Bataryasının bozulması mümkün değil. Batarya ilk takıldığında çalışıyorsa en az 3 sene çalışır. Yada ilk aldığınızda bozuktur ve 1 hafta bile kullanamazsınız.

Adsız dedi ki...

evde kapısı açık olan her odayı dolaşabiliyor mu? yani 100 m2 evde bu aletten bir performans beklemek doğru mu? masa ve sandalyeler işini nekadar güçleştiriyor bu makinanın.

Adsız dedi ki...

Bende sizin gibi kararsız bir şekilde bugün 660 modelini aldım Bulgaristan Sofya dan. İnş. sizin gibi memnun kalırım bende. Memnun kalırsam scooba modelini de istiyorum yerleri silmesi için.

Yorum Gönder

● Türkçe yazım ve dil bilgisi kurallarına uyunuz!
● Emeğine sağlık , teşekkürler gibi yorumlar spam sayılıp anında silinir.
● Rencide edici ve hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
● Web adresinizin yorum içeriğinde geçmemesine dikkat ediniz .